Behandeling

Behandeling

Veel mensen komen vroeg of laat op een punt waarop ze vastlopen in hun leven. Dat kan op één of meerdere gebieden zijn zoals bijvoorbeeld in relaties met andere mensen of met uzelf, herinneringen uit het verleden, door problemen op het werk of in de opvoeding van de kinderen.

Soms kan het moeilijk zijn daar op eigen kracht doorheen te komen en wordt men overvallen door gevoelens van angst, frustratie, verdriet of neerslachtigheid. Dan is het goed en (moedig!) om professionele hulp te vragen.

Ik kijk graag met u mee en zoek samen met u naar de meest passende behandeling, welke u zal helpen weer grip te voelen op  uw problemen.

“That is a way to see it and there is also another way to see it.”

(Insoo Kim Berg, grondlegger oplossingsgerichte psychotherapie)


De behandeling start met een intake. Deze bestaat uit een sessie van 60 minuten waarin ik samen met u een inventarisatie maak van uw problemen. Hierbij vindt er diagnostisch onderzoek plaats. Ik leg u één of meerdere vragenlijsten voor. Op basis van de verzamelde informatie uit de intake en rekening houdend met uw wensen en verwachtingen, stel ik u in het tweede gesprek een behandelplan voor. Daarin vindt u het doel van de behandeling, de behandelvorm en de verwachte behandelduur.

Gemiddeld zijn 7 á 8 gesprekken voldoende om op eigen kracht weer verder te kunnen.

De belangrijkste behandelvormen waarmee ik werk, zijn:

  • Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
  • Eye Movement, Desensitization and Reprocessing (EMDR)
  • Cognitieve Gedrags-Therapie bij slaapstoornissen (CGT-I)
  • Nachtmerrietherapie (IRT)
  • Oplossingsgerichte psychotherapie
  • ACT: Acceptance & Commitment Therapy
  • Systeemtherapie op tafel
  • Transactionele Analyse en Hechting
  • Werkvormen uit de Schematherapie

De behandelvormen zijn evidence based. Dit wil zeggen dat de behandeling is gebaseerd op de best beschikbare informatie over doelmatigheid en doeltreffendheid.

Zoals vermeld bij het kopje actueel is het in deze onzekere coronatijd ook mogelijk via beeldbellen contact met elkaar te hebben. De behandeling vindt dan plaats middels online gesprekken waarbij we via een beveiligde verbinding met elkaar kunnen communiceren.

 

 
GZ-psycholoog geen wachtlijst

Spinario (Capitolijns museum, Rome). Foto: Bas Mesters

Interesse of vragen?

Neem gerust contact op!